2e deel oostkust - Reisverslag uit Cairns, Australië van Minke Breukink - WaarBenJij.nu 2e deel oostkust - Reisverslag uit Cairns, Australië van Minke Breukink - WaarBenJij.nu

2e deel oostkust

Door: webmaster

Blijf op de hoogte en volg Minke

13 April 2010 | Australië, Cairns

Bij nader inzien is mijn vorige verhaaltje geloof ik iets te lang geworden (ook af te leiden aan het aantal reacties), dus ik zal proberen het dit keer kort te houden. Al hebben we zoveel meegemaakt dat dat moeilijk zal worden…

Van 26 t/m 28 maart zijn we naar Fraser Island geweest. Dit is het grootste zandeiland ter wereld, met vrijwel alleen maar onverharde wegen. We zijn dus op een self-drive 4WD-tour gegaan. We waren met een groep van negen, waarvan alleen Sanne, ik en een Engelse jongen mochten rijden (omdat we ouder dan 21 waren). En het was supergaaf om in zo’n auto door de bossen en over het strand te rijden! We hebben gekampeerd in het wild, vlakbij het strand (waar we nog moesten oppassen voor de vele dingo’s (= soort wilde honden) die op dit eiland leven). ’s Avonds hebben we dus gezellig met z’n allen op het strand gezeten. Overdag hebben we mooie duinen, meren en kustlijnen gezien. En dus lekker rond getourd over het eiland. Door de combinatie van het mooie eiland, het goede weer en de gezellig groep waren het drie topdagen!

Vervolgens zijn we naar Agnes Water/Town of 1770 gegaan. Dit zijn eigenlijk twee dorpjes in één, en het is vernoemd naar het jaar waarin Captain Cook hier aanmeerde. Ik heb hier dan eindelijk m’n eerste surflessen gevolgd, wat natuurlijk niet mag ontbreken aan een reis langs de oostkust. Jammer genoeg was ik er niet zo goed in, en is het me niet gelukt om op te staan, maar het was wel heel leuk om te doen. ’s Middags zijn we op de ScooterRoo tour gegaan. Hierbij gingen we met een erg grote groep op een soort scooters door de omgeving rijden. De scooters konden harder dan 80 km/h, wat het erg gaaf maakte! Veel kangoeroes gezien en aan het eind gestopt bij de zonsondergang in Town of 1770 (dit is de enige plek aan de oostkust waar je de zon in de zee kan onder zien gaan). Opnieuw mooi en leuk dus (Mirt, ik kan echt geen andere woorden bedenken;))!

Op 1 april zijn we vanaf Airlie Beach naar de Whitsundays gezeild. Dit is een groep van 74 eilanden, met het bekende Whitehaven Beach. We zaten met ongeveer 35 mensen op een grote zeilboot, waarop we ook twee nachten hebben geslapen. De activiteiten bestonden vooral uit veel zeilen, en af en toe stoppen om te snorkelen. Bij het snorkelen zagen we veel gekleurde vissen en koraal, een goed voorproefje voor de Great Barrier Reef! Jammer genoeg was het weer niet zo goed, waardoor bijvoorbeeld Whitehaven Beach niet zo veel indruk maakte. Maar het zeilen zelf was erg gaaf door de harde wind en hoge golven! Eenmaal terug in Airlie Beach hebben we de gevolgen gezien van de cycloon die hier de week ervoor was langsgeraasd. Een paar schepen waren tegen de rotsen aangeblazen, erg bizar om te zien.

De volgende stop was Townsville, vanaf waar we de ferry naar Magnetic Island hebben gepakt. Dit heet zo omdat Cook’s kompas niet meer werkte toen hij hier langs vaarde. Er zijn later echter nooit magnetische krachten o.i.d. gevonden… We zijn drie nachten op dit eiland gebleven. We hebben veel gewandeld langs de verschillende baaien en door de bossen. Veel wallabies gezien op de rotsen langs het strand. Dit eiland schijnt de grootste koalapopulatie van Australië te hebben, maar we hebben er jammer genoeg geen een kunnen spotten. Maar door de mooie natuur was het erg leuk om hier te zijn! Verder hadden we ook leuke kamergenootjes waarmee we veel hebben opgetrokken.

Na een busreis vanaf Townsville zijn we op 8 april aangekomen op onze eindbestemming in Australië: Cairns! Hier zijn we de afgelopen dagen geweest en dit is erg goed bevallen. Ik krijg weer een beetje het Darwin-gevoel terug door de gratis maaltijden en goede stapavonden! De sfeer is hier erg goed en het is fijn om een keer ergens langer te zijn, zonder te moeten verkassen. We hadden verwacht dat we hier veel regen zouden krijgen (het is het eind van het regenseizoen), maar we hebben alle dagen stralend weer gehad! Daar zijn de mensen hier ook een beetje verbaasd over. We zijn dus veel bij de lagoon langs het strand geweest (je mag niet in de zee zwemmen vanwege de ‘stingers’: gevaarlijke kwallen), maar hebben ook veel door de stad gewandeld.
Eergisteren zijn we op een tour naar Cape Tribulation geweest, ten noorden van Cairns. Onderweg hiernaartoe zijn we gestopt bij een kleine dierentuin met de gebruikelijke Australische dieren: slangen, vogels, koala’s, kangoeroes en krokodillen. Daarna hebben we een boottocht gemaakt over de Daintree River. Hier hebben we erg bijzondere dingen gezien: een slang die een kikker aanvalt en krokodillen van erg jong (1 maand) tot oud en groot. ’s Middags kwamen we in Cape Tribulation aan, “where the rainforest meets the reef”. En dit is ook echt zo. Het prachtige verlaten strand ligt aan de rand van het regenwoud. Mooi om daar een uurtje rond te wandelen.
Gisteren zijn we dan eindelijk naar de Great Barrier Reef gegaan! We hebben nog even getwijfeld of we wel geld wilden uitgeven aan duiken of snorkelen, maar achteraf ben ik erg blij dat we het gedaan hebben! Het was prachtig om te duiken en snorkelen tussen de bijzondere vissen, planten en al het andere wat daar leeft. Aan het begin van de dag zei ik dat mijn dag al goed zou zijn als we een schildpad zouden zien. En na vijf minuten duiken zagen we hem al! Echt supermooi!

En nu zit Australië erop! Best raar dat m´n reis nu al zo vergevorderd is. Maar ik heb wel heel veel zin om naar Nieuw-Zeeland te gaan! We beginnen in Auckland en reizen dan in een maand met de Stray-bus (is een soort Greyhound) naar Christchurch. Ik hou jullie op de hoogte:) Jullie mij ook?

Liefs, Minke

• 13 April 2010 - 09:20

Eefje:

haha Mink een slang die een kikker aanvalt dat vond jij wel leuk :D

veel plezier in je nieuwe avontuur: Nieuw-Zeeland!

kus

• 13 April 2010 - 09:32

Kwiet:

Haha een stuk korter idd, maar dat maakt mij niet uit hoor ik lees het toch wel;).

Klinkt allemaal als een hele mooie afsluiter van Australië, beter kan het niet volgens mij!

Goede reis en ik verwacht in NWZ wel soon een skypemomentje ja;)!

Kuzzies!

• 13 April 2010 - 09:33

Kwiet:

Oja, ik heb de kikker en de slang (denk ik) ontdekt... maar misschien ook wel niet:P. Lastig te zien!!!!

Jij blij dat er een slang was die de kikker voor je beet... nare kikkers:P!

• 13 April 2010 - 10:23

Nina:

He Minke,
    jouw verslag doet me weer helemaal wegdromen naar de tijd dat ik in Cairns was. Super hoe je alles omschrijft.Ik heb in de buurt van Cape Tribulation nog paardgereden in het forest en op het strand maar durfde het niet aan om met mijn paard in de zee te gaan zwemmen.
    Wat is het daar prachtig. Heerlijk dat je deze ervaring hebt, je zult deze bijzondere plekken,net als ik, nooit vergeten!

• 13 April 2010 - 10:24

Doeke:

De kikker die opgesmikkeld werd moet voor jou zeker een hoogtepunt geweest zijn ;)

Het klinkt in ieder geval alsof je het nog steeds naar je zin hebt ;)

Houden zo zou ik zeggen :)

(k)

• 13 April 2010 - 11:06

NOS Radio 1:

Dag Minke,

Het NOS Radio 1 Journaal is op zoek naar Nederlanders die iets kunnen vertellen over de olieramp bij het Great Barrier Reef. Zou je mij kunnen bellen of mailen? Tel: +31 35 677 11 90 of +31 35 677 44 59, eefje.rammeloo@nos.nl

Dank je wel alvast!
    Eefje Rammeloo
    Buitenlandredactie NOS

• 13 April 2010 - 11:36

Peter V Nina:

hoi minke,

grrrrrrrrrrrrrr geweldig jaloers dus maar het is je meer dan gegund. En zoals Nina hieronder al heeft gememoreerd you'll never forget. Geurt had, tijdens running dinner zaterdag, al aangegeven dat de roots van je doing it zijn genetische manupulatie op jou is. Vast geen lastige burden om te dragen!...Geniet verder met volle teugen. Weet dat de lezers volstrekt niet jaloers zijn en echt niet met je zouden willen ruilen......

Groeten uit Houten dorp (500 km ten noorden van Parijs)

• 13 April 2010 - 19:10

Mo:

He avonturier!

Het gaat zeker snel als je reis in Australië nu al weer voorbij is! Maar gelukkig is er nog een nieuw avontuur in Nieuw-Zeeland. Dus kan ik voorlopig nog lekker door blijven lezen :-)

In ieder geval heel veel plezier!!!

• 13 April 2010 - 20:45

Matthijs:

"De gebruikelijke Australische dieren: slangen, vogels, koala’s, kangoeroes en krokodillen"

Het begint toch niet saai te worden he...om even een indicatie te geven van Nederland: de eerste vogels (lees: huismussen) beginnen weer te tjielpen en de regenwormen komen uit de grond. Ohja en voor de rest kan ik vanuit kantoor zien hoe mooi weer het buiten is...maarliefst 15 graden! ;)

Geniet ervan :D
    Kus

• 13 April 2010 - 22:20

Liza:

Mink, wat leuk allemaal.
    Diertjes, overal diertjes..
    Volgens mij ben jij een prachtige ervaring rijker aan het worden!

Als jij heel toevallig een kiwi tegen komt (het dier dus), maak een foto :D.
    En ach, anders ga ik er zelf naar op zoek haha!

Geniet nog even, de tijd is zo weer om.

• 15 April 2010 - 08:54

Anne:

He Mink,

Wat een leuk verhaal weer! Vind die foto op de brommer-motor echt super stoer! MotorMuis! Je bruine kleurtje is op die foto´s overigens een stuk beter zichtbaar dan op de webcam. Nou heel erg veel plezier straks in nieuw zeeland, geniet ervan en hoewel jij er nog vast niet aan wil denken, vind ik het erg leuk als je er straks weer bent hoor. We gaan je idg missen op de verjaardag van mat. Tis wat, je broer wordt alweer een kwart eeuw;P

Nou dikke kus en heel veel plezier xx Anne

• 15 April 2010 - 10:27

Nel H:

Hoi Minke,

Mooi verhaal weer,heel herkenbaar deze keer.Zelfs de foto's zijn identiek.
    En ook de tour op de motor,zit alleen een andere jonge dame op.
    Geniet ook van Nieuw-Zeeland ,daar hebben we ook de mooiste verhalen van gehoord.
    Veel plezier en we kijken weer uit naar het volgende verslag.

Liefs Nel

• 16 April 2010 - 09:13

Charlotte Breukink:

wat zie je er stoer uit op die scooter,Minke . je geniet zichtbaar, en nu dan naar Nieuw Zeeland;we volgen je graag,goede reis.Was de kikker al opgepeuzeld ?,ik zag hem niet op het zoekplaatje?. Tjuus,Minke

• 23 April 2010 - 04:14

Ingrid:

Lieve Mink,
    Haha ik heb precies zo'n zelfde foto bij lake mac kenzie...;) Mooi mooi! Hoe is het in Nieuw-Zeeland?!
    Ik ben nu in Kuala Lumpur..Ik ga proberen vanaf hier naar Borneo te vliegen en dan vanaf daar waarschijnlijk naar Bangkok! Lijkt het je leuk om daar te meeten? Mij wel! We houden elkaar op de hoogte!!!

Liefs en lekker genieten!

• 27 April 2010 - 18:38

Cynthia:

Erg leuk om je verhalen te lezen. Volgens mij heb je het erg naar je zin! Je maakt een hoop leuke dingen mee. Veel plezier nog de komende tijd. Geniet er van!

Liefs Cynthia

• 28 April 2010 - 07:39

Simcha :

Hey nichtje!

Wat een super mooie foto's en natuurlijk helemaal top met alle mooie natuur en dieren om je heen! In een woord GAAF! Heb je nog wat kunnen doen voor het NOS over het Great Barrier Reef? Melchior gisteravond nog gedoken (special nachtduiken) in het meer hiernaast, met minder dan een meter zicht en 8 graden.. wat een verschil :D Verder hier alles goed, melchior ondertussen nieuwe baan.. en hier gezinsuitbreiding met een onwijs leuk konijn. Jammer dat je er nog niet bij bent op het familieweekend! Veel plezier op nieuwzeeland! Ben benieuwd naar je verhaal! Groetjes vanuit de achterhoek!